در این عمل که به روش لاپاروسکوپیک انجام می شود؛ ضمن انجام بررسی های متداول قبل از اعمال چاقی در هر بیمار و دریافت آنتی کواگولان پیش گیرانه قبل از عمل؛ بیمار در وضعیت خوابیده به پشت در حالیکه پاها کنار هم قرار گرفته و توسط بانداژ با نوار های متحرک مانع ترومبوز احتمالی در ساق پا می شویم؛ به تخت توسط کمر بند های مخصوص بسته می شود؛ تا حین دادن پوزیشن 30 درجه به تخت مشکلی در استقرار بیمار روی تخت رخ ندهد.
ورود تروکار ها با قانون ارگونومی و از ناحیه ساب کوستال چپ شروع شده (با سوزن ورس از این ناحیه در ابتدا گاز وارد شکم می کنیم) و اولین تروکار را در فاصله 15 سانتیمتری از ناحیه زیر جناغ سینه به سمت چپ (فوقانی-خارجی ناف متمایل به سمت چپ) وارد می کنیم.
توضیح شکل: محل تروکار ها در عمل پلیکاسیون معده
از این تروکار 10 میلیمتری تلسکوپ 30 درجه را وارد کرده و تمامی شکم را ارزیابی می کنیم. از محل ورود سوزن ورس تروکار 5 میلیمتری را بعنوان دست راست جراح وارد می کنیم. حدود 10 سانتیمتر به سمت بالا و راست تلسکوپ؛ تروکار 5 میلیمتری بعدی را بعنوان دست چپ جراح وارد می کنیم. سومین تروکار 5 میلیمتری را حدود 10 سانتیمتر خارج تر از تروکار راست وارد کرده تا کمک جراح به کمک آن حین عمل مانورهای لازم را انجام دهد.
با پنس روده از محل تروکار آخر؛ معده را گرفته و به بالا نگه میداریم (کمک جراح) و بکمک لیگاشور و پنس نگهدارنده از حدود 4 سانتیمتر مانده به پیلور وارد فضای خلف معده شده و از سمت خم بزرگ معده به آرامی چسبیده به جداره معده؛ آنرا از اتصالات به چادرینه بزرگ تا ناحیه مجاور زاویه هیس در کنار مری آزاد می کنیم. بهنگام جدا سازی معده از طحال باید کاملا مراقب عروق کوچک معدی بود تا مانع خونریزیهای شدید شویم.
توضیح شکل ها: آزادسازی امنتوم حین عمل پلیکاسیون معده
توضیح شکل ها: آزاد سازی معده از طحال و رسیدن تا زاویه هیس
به کمک پرولن یا نایلون دو صفر و بصورت بخیه های متصل به هم از بالاترین نقطه فوندوس معده؛ چین دادن معده را شروع می کنیم به گونه ای که در بخیه ها فوندوس آزاد شده که داخل چین عملا قرار می گیرد را نیز بخیه های ما بصورت همزمان در بر بگیرد تا مانع لیز خوردن احتمالی فوندوس در آینده از بین بخیه ها به بیرون و ایجاد یک فضای بزرگ به سمت بیرون شویم.
از حدود 1 الی 2 سانتیمتر جلوی خم کوچک در قدام؛ بخیه خود را شروع می کنیم (حتی المقدور بصورت ساب موکوزا) و به 1 الی 2 سانتیمتر مانده به خم کوچک در خلف؛ بخیه بعدی را در همان سطح بخیه اول می زنیم.
حاصل این کار چین خوردن کل خم بزرگ به داخل معده و محصور شدن آن بین بخیه ها می باشد. این کار را تا 4 سانتیمتر مانده به پیلور ادامه می دهیم. بهتر است کل چین زدن معده را به کمک یک نخ بلند حدود 50 سانتیمتری انجام دهیم تا دفعات گره زدن نخ به حداقل ممکن برسد. مراقبت از نخ بلند که مانع در هم کلافه شدن آن حین کار شود جزو مهمترین نکات این عمل می باشد.
توضیح شکل ها: بخیه ها از بالاترین نقطه شروع شده و معده نهایتا به شکل یک لوله در می آید.