علیرغم اصرار به انتخاب درست بیمار برای این عمل؛ و علیرغم توجیه بیماران به لزوم رعایت رژیم غذایی و ورزش مناسب در زمان های مدید بعد از عمل؛ باز نظیر موارد مشابه تکنیک های کوچک کننده معده؛ ممکن است بیمار در عمل این نکات را رعایت نکرده و به سمت پر خوری مجدد کشیده شود.
حدود 15% بیمارانی که در مطالعات مولف پلیسه شده اند و لاغر شده اند در دراز مدت مجددا چاق شده اند. مهمترین دلایل مشاهده شده در این موارد شامل موارد ذیل است:
1) انتخاب اشتباه روش مناسب جراحی چاقی برای بیمار مربوطه؛ بدینصورت که با دقت بیشتر می توانستیم متوجه روحیات بیمار و عدم توانایی رعایت دراز مدت رژیم غذایی و ورزش در وی بشویم.
در این افراد که مجددا چاق شده اند توصیه اکید به اجرای روش هایی است که کمتر با ضریب همکاری بیماران ارتباط دارد. مولف عمدتا در این بیماران بای پس مدیفیه روده و یا دئودنال سوئیچینگ را پیشنهاد می کند.
2) تغییر شرایط بیمار؛ تعدادی از بیماران عود کرده خانم های جوانی بودند که بعلت ازدواج و حاملگی های متعدد در طی چند سال؛ ناخواسته مجددا چاق شده اند.
این بیماران را می توان با توجه به پایان دوران احتمال حاملگی های بعدی بای پس معده کرد؛ یا مجددا معده شان را چین زد و همان سیر کاهش وزن قبلی را مجددا در بیمار اجرا کرد. با علم به این امر که بعد از لاغر شدن مجدد در معرض پرخوری های بعدی قرار نخواهند گرفت.