دكتر محمد طالب پور؛ متولد 1342 شمسي در شهر تهران بوده و تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در مدارس علوي؛ نيكان و البرز گذرانيده است.
از سال 1372 به عنوان عضو هيئت علمي دانشگاه تهران انتخاب شده و در بيمارستان امام خميني شروع به فعاليت نمود. در سال 1378 بعنوان اولين جراحي كه از طرف وزارت بهداشت بورس تحصيلي در رشته فلوشيپ لاپاروسكوپي را اخذ نمود معرفي شد.
با هماهنگي هاي به عمل آمده عملا از سال 1379 در دانشگاه Ninewells شهر داندي در كشور انگلستان زير نظر پروفسور كوشيري شروع به فعاليت نمود و دوره فلوشيپي فعال در بخش و اتاق عمل را با گواهي ايشان در زمينه لاپاروسكوپي پيشرفته به مدت يك سال گذرانيد و پايان نامه خود را با پروفسور تحت عنوان “دوره لازم جهت فراگيري جراحي لاپاروسكوپي بر اساس مدل انساني” را در مجله Surgical Endoscopy چاپ نمود.
به توصيه پروفسور جهت تكميل دوره فلوشيپي بخصوص در قسمت كولوركتال و غدد به مركز IRCAD واقع در شهر استراسبورگ كشور فرانسه رفته و زير نظر پروفسور لوقا و پروفسور مارسكو بمدت سه ماه فعاليت نمود.
بعد از گذرانيدن دوره تكميلي كولوركتال در بيمارستان St Marks در شهر لندن در سال 1380؛ مجددا به ايران بازگشته و در بيمارستان امام خميني تهران فعاليت خود را ادامه داد.
انجام جراحي هاي متنوع لاپاروسكوپيك از آناستوموز هاي دستگاه گوارش گرفته تا آدرنالكتومي؛ اسپلنكتومي و … در طي مدت دو سال براي اولين بار در ايران؛ عملا موجب بروز حساسيت هاي غير منطقي و اعمال محدوديت هايي در فعاليت ايشان شده و بالاجبار به بيمارستان سينا جهت ادامه فعاليت منتقل شد.
در بيمارستان سينا از سال 1383 جراحي هاي لاپاروسكوپيك خود را عليرغم نبود امكانات كافي ادامه داده و لاپاروسكوپيك اتوپسي؛ تايمكتومي توراكوسكوپيك؛ لاپاروسكوپي در بيماران ترومايي؛ جراحي هاي لاپاروسكوپيك كولوركتال و پاراتيروئيدكتومي اندوسكوپيك از جمله اعمالي بود كه براي اولين بار در ايران در اين مركز انجام شد.
فعاليت در بخش خصوصي بخصوص در اعمال لاپاروسكوپي پيشرفته عملا موج تمايل و جذب بسياري از بيماران را به اين گونه اعمال ايجاد نمود. از جمله اين اعمال جراحي هاي چاقي بود كه از سال 1380 تا به حال سير صعودي قابل توجهي را به خود گرفته است.
با شركت در كنگره هاي متعدد مربوط به چاقي در كشور هاي مختلف دنيا و ارزيابي روش هاي مختلف جراحي هاي چاقي؛ عملا ايشان احساس نياز به ارائه روشي كم خطر و بي دردسر و با تاثير مشابه با روش هاي ديگر را تشخيص داده و بنيان ارائه روش پليسه زدن طولي معده به روش لاپاروسكوپي از همانجا پي ريزي شد. اين تكنيك توسط خود ايشان بتدريج متكامل تر شده و امروزه با ضريب موفقيت بالايي در مقايسه با تكنيك هاي ديگر و ريسك بسيار كمتر عوارض مطرح مي باشد.